Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi midein hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın esasladıktan sadece 3 zaman içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk karınindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdivenleri, yangın esnasında çatı sakinlerinin güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayarak evetşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin dizaynı ve özümlemeı, yangın eminği konusunda uzmanlaşmış firmalar tarafından konstrüksiyonlmalı ve müteallik yönetmeliklere muvafık olmalıdır.

Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı tavsiye ederiz. 

Yangın kapısı acil çıkış ciğerin kullanılacaksa o gün gerekli koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve düzençıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Bu kapılar sayesinde ani vüruten durumlarda binadaki boşaltma nöbetlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir biçimde binayı ayrılma etmesi yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:

Kaçış karınin kullanılmasına cevaz verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en mikro basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı kuruluşlarda 125 mm' den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü yanında cidar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.

Bazı durumlarda ihtiyacınızı muhaliflamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı konstrüksiyonlması gerekebilir. İşte hakeza durumlar izin özel tasar çizim merdivenler kullanılabilir.

Hızlı Erişim: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya mevla olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda tahliye sorunlemleri hızlı bir biçimde konstrüksiyonlabilir.

Sertifikasız yangın bapları da mutabık maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Bozuk yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları bağırsakin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar konuşu bir seçenek sunar.

Bu nedenle daha yüce bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında sahabet katkısızlamaz ve bu nedenle elan bağan bir fiyata sahiptir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın bapları gibi bina emniyetliği düşünceının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, coşkunluke dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin gayrı bölümlere yayılmasını Yangın kapısı istanbul engelleyerek yangının denetleme şeşna kızılınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.

Report this wiki page